Na testu: NONA LUISA

Pozdravljeni!


Narejeno iz Narave z Ljubeznijo.
Tako se glasi moto domačih izdelkov Nona Luisa, ki prihajajo iz Goriških brd. Izdelki so 100% naravni, unikatni, ročno izdelani in domačega izvora. Verjamejo, da morajo biti njihovi izdelki varni za uporabo, ne vsebujejo spornih sestavin in niso testirani na živalih. Produkti so obarvani in odišavljeni le z naravnimi sestavinami in naj vam povem, čudovito dišijo.
Tudi sama sem preizkušala nekaj njihovih izdelkov:


Mila:
Na voljo imajo odišavljena in neodišavljena mila. Vsa so izdelana po hladnem postopku, zato se ohranijo vse zdravilne sestavine. Ker pa so ročno delo, je vsako milo unikat. Pustijo pa vsa po uporabi dokaj podoben učinek in meni nobeno ne izsuši kože, kot se mi pogosto zgodi pri trdih milih.
Lavander milo: Kot že ime pove, je samo milo odišavljeno z eteričnim oljem sivke, ki meni zelo diši in ga rada uporabljam zvečer za pomiritev. Milo je primerno tudi za vegane.

Proticelulitno milo: Milo ima dodana zrna kave, ki služijo kot piling. Dodana sta tudi eterična olja ciprese in rožmarina, ki pospešujeta prekrvavitev. Po uporabi sem imela občutek toplote po nogah (uporabljala sem ga le na predelu stegen, kjer imam celulit), ne vem ali kot posledico sestavin, masaže ali oboje skupaj. Seveda o dolgoročnih učinkih ne morem govoriti, je pa zelo prijetno za uporabo in masažo. Tudi to milo je vegansko.

Milo menta in čokolada: Če so vam čokolade after eight všeč, vam bo tudi to milo. Čudovito diši, eterično olje mete pa služi tudi malo hladilno in poživlja. Najraje ga uporabljam zjutraj ali pa po telovadbi, da se prebudim.

Olea milo: Olea je neodišavljeno milo, ki zaradi posušenih oljčnih listov deluje kot rahel piling. Priznam, da temu nisem posvetila še posebne pozornosti, saj so me drugi očarali s svojimi vonji in barvami. Je pa prijetno kremen in nežen.

Šampon:

Tudi šamponi so narejeni z metodo hladnega stiskanja, so popolnoma naravni in nimajo dodanih sintetičnih penilcev. Na voljo sta dva; kamilica in kopriva.

Šampon kamilica: Šampon prijetno diši in čeprav ne vsebuje sintetičnih penilcev, se je lepo spenil in umivanje ni bilo nič drugačno, kot z drugimi šamponi (je pa res, da sem vajena šamponov v trdi obliki). Po uporabi nisem potrebovala balzama, lase pa so bili po sušenju ravni in nič leteči ter naelektreni. Mastni pa so bili ponovno po treh dneh, kar se mi pa zgodi pri vseh šamponih. Opozarjam pa, da si ga je potrebno dobro sprati, sama si ga enkrat nisem, pa sem imela kar zapacane lase.

Kreme in mazila:

Krema za obraz in telo aloe vera: Krema je namenjena občutljivi koži. Uporabljamo pa jo lahko kot dnevno in nočno kremo. Vsebuje gel aloe vere, vitamine in eterična olja. Je prijetnega, svežega vonja, po sivki, ki pa ni moteč, čeprav bi lahko bil preveč vsem bolj občutljivim ljudem. Na prvi otip mi je krema delovala težka, a se lepo razmaže in hitro vpije, mojo kožo pa pusti zelo mehko, sijočo in navlaženo. Kože mi tudi ni dodatno mastila, zato se je dobro odnesla tudi pod ličili.
Večja embalaža je že v moji košarici in čaka na naročilo 😉. Na voljo je še rožna krema, ki je pa žal nisem preizkusila (mogoče se prikrade v naslednjem naročilu)

Mazilo ognjič in sivka: Gre za univerzalno zeliščno mazilo iz oljčnega olja, ognjiča, karitejevega in kokosovega masla, z eteričnim oljem sivke. Ker je mraz terjal svoj davek, mi je mazilo odlično reševal in celil razpokano kožo na členkih. Je pa potrebno uporabiti zelo malo mazila, saj ob stiku s kožo postane bolj oljnato, ki se lepo maže.

Detox piling 3v1: Kremni piling s sladkorjem, glino in aktivnim ogljem, ki ima tri funkcije: sladkorni piling, razstrupljanje in negovanje saj ob spiranju piling postane bolj kremast in nahrani kožo. Nanašate ga lahko na suho kožo, za bolj intenziven piling, ali pa na mokro. Sama sem ga nanesla na mokro kožo in si privoščila prijetno masažo. Pri pilingu sta mi, poleg učinka, izstopala še barva, ki je zaradi oglja temno siva in konsistenca, saj me je spominjala na peno. Zaradi kremnosti pusti kožo mehko in negovano, me je pa ob stiku z manjšo ranico na nogi malo zapeklo.

Balzam za ustnice češnjev poljub: Njami. Super dišeč balzam za ustnice z vonjem sladke češnje. Vonj je zelo prijeten, saj ni umeten, ampak zelo naraven (me celo spominja na marmelado, ali kaj podobnega 😍). Balzam je zelo negovalen, na ustnicah ostane dolgo časa in jih ščiti, a je zelo prijeten in se zelo lepo nanaša.

Pod imenom Nona Luisa se skrivajo čudoviti izdelki, ki jih vsakomur priporočam v test. Če pred nakupom niste povsem prepričani, lahko kupite manjšo, testno velikost ter preizkusite izdelke pred nakupom večje embalaže. Manjše velikosti so super tudi za kakšna krajša potovanja, ko s sabo ne želite nositi ogromno kozmetike. 
Sama bom vsekakor kupila kremo za obraz in telo, mogoče v drugem vonju, še kakšen balzam za ustnice v drugem vonju in kakšno milo za telo (ki so tako lepa, da služijo tudi kot darilo) ter milo za obraz, všeč pa mi je bil tudi šampon. Vam pa priporočam, da si ogledate njihovo spletno stran in sigurno najdete kakšen izdelek zase (klik).
Ali morda že poznate izdelke, kateri so vam najbolj všeč?

Hvala za branje!*


Komentarji

Priljubljene objave